top of page

Mikä Vaekea

Hei!

Olen Tanja Tolonen, luontoyrittäjä ja eräopasopiskelija.

Palo yrittäjyyteen syttyi jo 13-vuotiaana työllistäessä itseni kesäksi jäätelökioskiyrittäjäksi yhdessä ystävieni kanssa. Niinpä luontoalan yrittäjyys tuntuu luontevalta askeleelta kohti unelmiani.

Olen toiminut monipuolisissa tehtävissä ravintola-alalla 15 vuotta, joista viimeisimpinä tuotekehitystyössä ja yrittäjänä pyörittäen Kokous- ja juhlatalo Impilinnaa, Teatterikahvila Leinoa ja Gastrobar3-ravintolaa Kajaanissa. Saattaapa joku muistaa minut myös Vaekea take away & catering- katuruokakärrystä menneiltä kesiltä.

Ravintola-alan hektinen tahti ja meluisa työympäristö vaativat vastapainokseen luonnon rauhaa ja kiireettömiä aamuja telttayön jälkeen. Syntyi ajatus, että miksi en tarjoaisi näitä arjesta irrottautumisia ja luonnonihmeitä myös muille kiireisen elämänrytmin kanssa kamppaileville.

Näin syntyi Vaekea Outdoor!

Yrittäjä

Olen jo lapsena tottunut liikkumaan luonnossa lapsuuden maisemissani Suomussalmella. Partio-harrastus ja  perheeni makkaranpaisto- ja marjastusretket lähimetsiin loivat kestävän pohjan  luontosuhteelle. Kainuun karut vaaramaisemat, kirkasvetiset lammet ja laajat suot ovat edelleen sielunmaisemani.

 

Muutto Kajaaniin opiskelemaan ja kiireinen työ ravintola-alalla veivät minut vuosiksi pois aktiivisen luontoharrastuksen parista. Kaipuu luonnon rauhaan kuitenkin säilyi ja nyt toteutan haavettani opiskelemalla erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintoa Savon ammattiopistossa.

Vapaa-ajallani harrastan monipuolista ulkoilua ja luontoliikuntaa. Kesän ykköslajina kajakkimelonta ja pikkuhiljaa tämä vilukissa alkaa myös lämmetä talviretkeilylle. Hyvän ruuan ystävänä retkieväät ovat tietysti aina mukana!

 

IMG_6126.heic
Walk in Nature

Osaaminen ja pätevyydet

  • 15 vuoden kokemus ravintolamaailmasta aamupalanhoitajasta keittiömestariksi ja ravintoloitsijaksi
  • Erä- ja luonto-opas AT-opiskelija
  • Melontaohjaaja
  • Suomen Ladun Rakastu retkeilyyn- ohjaaja
  • Avoimen amk:n opintoja mm. seikkailukasvatuksen perusteet, Green Care-perusteet
  • Matkailualan turvallisuuspassi Matupa
  • EFR-ensiapukoulutus
  • Hygieniapassi
  • Työturvakortti
  • Villiyrtti-koulutus

Arvot

Yritys toimii vastuullisesti ja ekologisesti. Pyrimme toiminnallamme ohjaamaan asiakkaitamme luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen ja kestävän luontosuhteen rakentamiseen. Toimintaamme ohjaa ihmislähtöisyys ja turvallisuus. Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja arvostamme paikalliskulttuuria.

 

bottom of page